ACIDUL HIALURONIC

  Acidul hialuronic este present in mod natural in organismul nostru. El contribuie la mentinerea hidratarii pielii noastre prin captarea apei şi retinerea ei în straturile profunde. Este un agent hidratant puternic a carui cantitate in piele se diminueaza treptat cu vârsta. Ca rezultat, pielea se usuca, devine fragila şi apar primele riduri. Acidul hialuronic Teosyal este o substanta pentru umplerea ridurilor. Acidul hialuronic exogen , utilizat pentru umplerea ridurilor, poate proveni din două surse diferite. Acesta este fie de origine animală (creastă de cocoş), fie de origine non-animală (fermentare bacteriană). Acidul hialuronic Teosyal este 100% non animal, fiind foarte pur. Acesta se obţine din secreţia naturala a tulpinilor de bacterii tip Streptococcus, care nu sunt patogene pentru om. Moleculele acidului hialuronic nu sunt specifice unei anumite specii sau ţesut, existand astfel un risc redus de alergii.

  Acidul hialuronic liber (nereticulat) poate absorbi până la 1000 de ori greutatea sa în apă. Aceasta capacitate de retinere a apei ajută la menţinerea coeziunii şi a structurii pelii. Ea conferă pielii hidratare, suplete, fermitate şi proprietăţile vascoelastice.

  ACID HIALURONIC RETICULAT

  În forma sa naturala, acidul hialuronic nereticulat este in stare libera. Reticularea permite obtinerea unui gel vascoelastic, dens, avand puterea de a umple. BDDE este utilizat ca si agent de reticulare. Reticularea creşte durata de viaţă a acidului hialuronic injectat in piele.

  BBDE

  Utilizat ca agent de reticulare în implanturile dermatologice. BBDE este un agent de reticulare non-imunogen, utilizat în cantităţi mici. Moleculele de BDDE, care nu au reactionat cu moleculele acidului hialuronic, sunt eliminate în timpul etapei de purificare.

  BIOCOMPATIBIL

  Compatibil cu un organism viu. Acidul hialuronic Teosyal este biocompatibil.

  BIODEGRADABIL

  Gelurile Teosyal se degradeaza in mod natural in organism odata cu trecerea timpului.

  BOTOX

  Numele comercial al toxinei botulinice de tip A. Toxina botulinică inhibă contracţia musculară. În zonele de injectare, pielea devine astfel netedă şi intinsa pana la pierderea expresiei.

  Botoxul trateaza ridurile de pe partea superioară a fetei (riduri de incruntare, de pe frunte şi laba gastei) şi asimetrie facială. Rezultatele încep să fie vizibile între ziua a treia şi a cincea şi devin permanete in trei săptămâni.

  Reacţiile adverse care pot apărea sunt pleoapele cazute, sprancenele grele, edeme, contuzii, dureri de cap, greturi, echimoze, etc. Trebuie evitata înclinarea capului timp de două ore dupa injectare, pentru ca toxina botulinica sa nu se difuzeze. Nu este recomandata expunerea la temperaturi extreme dupa injectare (frig, caldura, UV).

  COLAGEN

  Este o proteina prezenta in mod natural in piele avand rol structural, conferind fermitate acesteia. Reînnoirea ei scade odata cu trecerea timpului, ceea ce duce la subtierea dermei, provocând atfel îmbătrânirea pielii. Cantitatea de colagen scade odata cu trecerea timpuli astfel incat derma si epiderma se rafineaza si apar ridurile.

  Colagenul care se injecteaza este de origine porcină sau de bovina. Molecula nu este identica la toate speciile. Prin urmare, este necesar să fie facut un pre-test cu 15 zile înainte de injectare.

  UMPLERE

  Umplerea ridurilor este un tratament de chirurgie estetica care corectează depresiunile cutanate.

  CONCENTRATIA

  Se referă la proporţia unui solvent într-o soluţie. Teosyal este un acid hialuronic foarte concentrat, 25 mg pe gram, fiind unul dintre cele mai concentrate produse de pe piata. Aceasta concentratie este garantată de o mare cantitate de agenti activi care in combinatie cu know-how-ul laboratoarelor TEOXANE confera produsului o durabilitate sporita.

  REACTII ADVERSE

  INDURATIE

  Senzaţia unei ingrosari, fortificari, în raport cu ţesuturile vecine, ce poate fi simţita prin palpare.

  NECROZĂ

  Degenerarea tesutului care conduce la distrugerea unei celule sau a unui ţesut. Necroza este cauzata de blocarea vaselor sangvine in urma injectarii produsului.

  NODUL

  Formartie anormala, rotunnda, palpabila în sau sub piele.

  ROŞEAŢĂ

  Roşeaţa reprezinta schimbarea culorii pielii fiind cauzata de vasodilataţie. Uneori este însoţită de o senzaţie de căldură.

  GEL BIFAZIC

  Gelul bifazic este compus prin insiruirea acidului hialuronic într-un tampon de fosfat.

  GEL MONOFAZIC

  Acidul hialuronic este dizolvat în mod uniform într-un tampon de fosfat. Produsele din gama Teosyal sunt alcatuite din monofazic gel.

  GLABELA

  Glabela este zona dintre sprancene.

  HIDROFIL

  Caracteristica ce reprezinta o afinitate puternică pentru apă. Care atrage , se dizolvă în apă sau o absoarbe.

  Acidul hialuronic Teosyal este hidrofil, deoarece poate absorbi până la 1000 de ori greutatea sa în apă.

  IMUNOGEN

  Se referă la un element recunoscut ca fiind străin de către organism, şi care duce la formarea de anticorpi specifici, capabili să-l neutralizeze. Acidul hialuronic este prezent în mod natural in piele astfel produsele Teosyal nu sunt imunogene.

  IMPLANT

  Există două surse de implant. Prima este reprezentata de injectarea pielii cu un produs, cum ar fi de exemplu acidul hialuronic Teosyal, cu scopul de a umple ridurile.

  Al doilea, numit, lipo-umplere, implică recoltarea grăsimii dintr-o zona a corpului (de obicei din jurul buricului sau pe solduri) care se reinjecteaza pe suprafaţa cerută. Intervenţia este un transplant de ţesuturi şi este o modalitate de a umple ridurile.

  LIFTING

  Termenul de lifting se referă la remodelare. Este vorba de o operaţie estetica destinata corectarii pielii lasate, cauzata de imbatranirea suprafetelor cutanate . Tehnica consta in scoaterea pielii, intinderea acesteia şi reasezarea ei. Cel mai des intalnit este liftingul facial.

  MARCAJ CE

  Simbolizat printr-un logo, este obligatoriu pentru toate produsele injectabile de umplere a ridurilor.

  Acest marcaj indică faptul că produsul respectă cerinţele directivelor europene. Introducerea logo-ului se face în urma unei evaluări de conformitate a produsului. Exista agentii certificate de către statele membre ale UE care sunt responsabile pentru controlul calitatii. Produsele care poartă acest simbol pot fi comercializate fără restricţii în spaţiul economic european.

  MEDICINA ESTETICA

  Tehnica care permite îmbunătăţirea sau corectarea în profunzime a defectelor fizice, care nu sunt patologice. Implanturile Teosyal corecteaza ridurile fetei şi ale gâtului.

  MEZOTERAPIE

  Injectarea acidului hialuronic nereticulat pentru hidratarea şi prevenirea primelor riduri.

  RESORBABIL

  Produs care se degradeaza odata cu trecerea timpului.

  RETICULARE

  Reticularea consta in legarea moleculelor acidului hialuronic cu ajutorul unui agent de reticulare (BDDE) pentru a obţine un gel dens vascoelastic. Reticularea sporeste durata de viaţă a produsului.

  RID

  Cuta a pielii şi principalul semn al imbatranirii cutanate. La origine, acestea sunt riduri de expresie: zâmbet, cutele ochilor. Incordarea muschilor feţei şi pierderea elasticitatii pielii formeaza riduri adânci în timp. Cu inaintarea in varsta, cantitatea de molecule de colagen, elastina si acid hialuronic scade. Obrajii si pometii se adancesc, apar ridurile, iar conturul fetei se modifică.

  Ridurile câştiga, astfel, încetul cu încetul întreaga faţă (frunte, ochi, buze, conturul gurii), gat si alte parti ale corpului.

  RIDURI DE EXPRESIE

  Cute mici care se formează atunci când ne încruntam sau zâmbim.

  RIDURI FRONTALE (“wonder lines”)

  Riduri orizontale care apar pe frunte. Sunt cunoscute si sub numele de ridurile fruntii.

  RIDURI DE “MARIONETĂ” ( ridurile de o parte si de alta a colturilor gurii)

  Riduri care încep de la colţul gurii şi se extind în jos. Ele se numesc….

  RIDURILE DINTRE SPRANCENE (ridurile intersprancenoase – “frown lines”.)

  Cute care se formeaza intre sprancene de-a lungul anilor. Mai sunt numite si riduri glabelare.

  RIDURI NAZOGENIENE

  Riduri care începe pe părţile laterale ale nasului şi să extind pana la colţul gurii. Acestea mai sunt cunoscute sub numele de riduri nazolabiale.

  RIDURILE PERIORALE (peribucale)

  Riduri fine care se formeaza pe buza superioara. Ele sunt numite, de asemenea, riduri de fumator sau ridurile buzei superioare.

  RIDURI PERIORBITALE

  Riduri orizontale cu aspect centrifug, care incep de la coltul exterior al ochilor, numite si riduri “laba de gisca”

  RIDURI FINE

  Linii mai puţin pronunţate decât ridurile. Ele se referă în special la ridurile care se formeaza in coltul ochilor (denumite si laba gastii) şi care sunt mai puţin adânci decât celelalte riduri care apar pe fata.

  TOLERANŢĂ

  Defineşte gradul de acceptare a corpului dvs. la un element strain. Produsele Teosyal ofera o toleranţă excepţionala datorita puritatii acidului hialuronic Teosyal. Aceasta se caracterizează printr-un conţinut redus de proteine reziduale şi toxine bacteriene. Puritatea Teosyal precum şi o formulă bună permit astfel o toleranta mai buna la pacienţi: reducerea riscul de inflamaţii şi alergii.

  CEARCAN

  Adancitura care începe din coltul interior al ochiului (lângă “podul“ nasului) şi care se adanceste din ce in ce mai mult cu vârsta.

Epilare definitiva Tratament riduri Acid hialuronic